Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


Bodø

DIY: Mint Envelope Clutch

Blog

DIY: Mint Envelope Clutch

Fie Andreassen

Du trenger:

- Tynt papir til å lage mønster av

- Stoff i to forskjellige farger

  (som feks. mint og rosa)

- Sytråd i de samme fargene

- Forstoff

- Knapper

- Vanlig utstyr du trenger når du skal sy: Stoffsaks, kritt, nåler...

1. Først bestemmer du målene på vesken du ønsker å lage, deretter tegner du mønsteret opp på papir og klipper bitene ut.

2. Du fester mønster-bitene i det ene stoffet med knappenåler og tegner omrisset med kritt.

3. Gjør dette med alle bitene og klipp dem ut. Pass på å klippe godt utenfor kantene slik at du får nok sømrom.

4. Ta vekk mønsteret og sy sikksakk på alle sidene for å unngå at stoffet rakner.

5. Fest stoffbitene sammen med knappenåler. (Om du er som meg og ikke har likt sømrom på alle bitene, er det veldig viktig at du passer på at krittstrekene er over hverandre!) Sy sammen alle delene til en bit.

6. Repeter punkt 2 til 5 med stoffet i den andre fargen. Det kan være lurt å stryke stoffet før du går videre.

7. Fest sammen de to stoffbitene slik at det som skal vises på vesken (utsiden) ligger inn mot hverandre og baksiden ligger ut.  Fest fast forstoffet under et av stoffene og klipp langs kanten.

8. Sy langs linjene du har tegnet opp med kritt tidligere, men la det være en åpning i stoffet slik at du kan vrenge det etterpå.

9. Når du har vrengt stoffet og passet på at alle hjørnene er rettet ut så godt du klarer bør du ta frem strykejernet igjen. Etterpå fester du sidene til vesken med knappenåler før du syr dem sammen.

Som dere ser har jeg valgt å sy rett ned fra utsiden, fordi jeg ønsket at det rosa, blanke stoffet skulle vises på sidene. Om du ønsker å ha sidene helt "tette", syr du dem fast ved å ha det stoffet du vil ha på innsiden av vesken ut mot deg (i dette tilfellet det rosa stoffet) og vrenger den etterpå.

10. For at vesken skal se mer gjennomført ut, fortsetter du på sømmene som ble sydd da sidene ble sydd sammen. (Se forrige bilde). Det vil si at du lager en søm langs lokket på vesken med samme mellomrom til kanten som sømmen i sidene har. Du bør sy med forskjellig farge på undertråden og overtråden slik at sømmen passer med fargen på stoffet både på utsiden og innsiden av lokket.

11. Lag knapphull og sy fast knappen. (Jeg orker ikke forklare hvordan man syr knapphull. Om du ikke vet det, får du lese i bruksanvisningen til symaskinen du bruker.)

12. Sy på det du ønsker av dekor. Jeg har valgt å hente fram noen skatter fra bestemors gamle knappe-samling. Bare pass på at du ikke syr gjennom stoffet du har på innsiden av vesken, ettersom du da vil få stygge sømmer som vises når du åpner lokket på vesken.

Etter dette er konvoluttvesken din ferdig og klar til å brukes!