Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


Bodø

Blog

DIY: Goldmine inspirert smykke

Fie Andreassen

Har dere sett smykkene fra Goldmine? De er designet av stylisten Line Lislerud Cartridge og det lages bare et x antall stk av hvert smykke. Jeg har kjempelyst på et slikt, men ettesom prisen ligger på ca 2 til 4000 kr (hvis jeg husker rett), bestemte jeg meg for å forsøke å lage et  stedet. Jeg har forsøkt å forklare så godt jeg kan, men det er veldig vanskelig med ord. Det enkleste er nok å se på bildene.

Det du trenger for å lage smykket er:

- Tre lenker (må være flate når de ligger)

- Farget tråd (alle tre trådene du klipper opp bør være ihvertfall tre ganger så lange som lenkene. Du vil ikke bruke en evighet på å flette lenkene sammen, for så å finne ut at det er for lite tråd og at du må starte forfra med en ny, lengre tråd.)

- Perler

- Lås

- Smykketang

Tid: Det tar mye lengre tid å lage smykket enn det man skulle tro. Jeg brukte fem timer. Det skal selvfølgelig sies at jeg måtte finne ut av alt selv og at du ikke trenger å være like nøye som det jeg var (selv om det er da det blir finest), men likevel: du bør ha god tid.

1. Hekt de tre lenkene sammen så det ser ut som på bildet over

2. Fest tråden mellom den midterste ringen øverst og andre ring på et av de ytterste lenkene. Dette er hovedsakelig for at tråden ikke skal løsne, så pass på at du knyter den godt fast.

3. Når du har festet tråden skikkelig kan du begynne på den mest tidkrevende jobben: å bruke tråden til å binde sammen lenkene. Tråden skal trés gjennom hver ring to ganger før den skal opp i midten  ovenfor løkkene og strammes.

Da skal det se slik ut.

4. Så er det bare å fortsette å flette. Når du er ferdig med den ene tråden, er det bare å gjøre akkurat det samme med den andre lenken.

5. Fest trådene godt i alle endene slik at den ikke rakner. Pass på at endene blir like lange, og at du har en ring til overs på enden av smykket. Den skal være i midten og det er her låsen skal festes senere. (bilde på trinn 1. for å se hva jeg mener)

6. Da skal du feste perlene. Pass på å vite hvilke perler du skal bruke og hvilken rekkefølge du skal ha dem i før du starter. Du må også beregne hvor stor plass de vil ta (husk tråden som skal mellom perlene også) slik at du vet hvor du skal starte for å få dem midt på smykket. Hvordan du velger å feste dem er opp til deg. Prøv å få det til å bli mest mulig likt, slik at det ser jevnt ut.

7. Fest endene slik at knutene ikke vises på framsiden av smykket.

8. Helt til slutt skal du feste en lås og en enkel lenke til de ringene som er for seg selv, ytterst på kantene.

Og så er smykket ferdig og klar til å brukes.